Lessen

Natuurlijk willen wij jouw lestijd zo optimaal mogelijk benutten.
We maken samen een afspraak over de tijdsduur die je per keer lest.
Zo is het vaak verstandiger en efficiënter om bijvoorbeeld anderhalf of (zelfs) twee uur achtereen les te nemen.
We kunnen je ook ophalen op een ander adres dan bij je thuis, bijvoorbeeld bij school of op het station. Tijdens de les is alle aandacht voor jou en word je niet geconfronteerd met een bellende, rokende of whatsappende instructeur.

Rijexamens worden afgelegd in Meppel of Hoogeveen, tijdens de lessen rijden we niet alleen op deze examen locaties maar ook bijvoorbeeld in Steenwijk en Zwolle. Tenslotte is het de bedoeling dat je onder verschillende omstandigheden en situaties goed leert autorijden.

Je kunt bij ons kiezen uit verschillende lesmethoden:

 • De traditionele manier van lessen met een examen, waarbij je net zoveel les krijgt als nodig is om een goed examen te kunnen doen.
 • De module methode waarbij het lesgeven in modules gegeven wordt en er tussentijds getoetst kan worden.

  Voor sommige cursisten is het beter om voor de tweede opleidingsmethode te kiezen. Tijdens de eerste (proef) les zullen wij overleggen wat de beste methode is voor jou.

  Om een praktijkexamen te kunnen aanvragen moet je een gezondheidsverklaring invullen.
  Dit moet je zelf regelen voordat wij een examen voor je kunnen boeken.

  Hiermee verklaar je dat er geen medische beperkingen zijn om auto te kunnen rijden.
  Je kunt één en ander regelen via de volgende link:
  www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/gezondheidsverklaring-autorijbewijs/jouw-gezondheidsverklaring
  Zijn er medisch gezien misschien toch zaken die besproken moeten worden dan raden wij je aan om even contact met het CBR of met ons op te nemen. Dit voorkomt problemen als je eenmaal volop aan het lessen bent.

  Ook dien je onze rijschool te machtigen om een examen voor je te kunnen boeken te zijner tijd. Dit kun je doen door op het digid vignet te klikken onder aan de pagina. Daarbij moet je het rijschool nummer 8574W7 invullen. www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/praktijkexamen-auto/je-rijschool-machtigen